QUÈ SÓN

Vesprades sota l'Alzina de Fonollosa és una proposta cultural d'estiu que s'emmarca en l'entorn natural de la incomparable Alzina centenària del Mas Querol de Fonollosa, declarada Arbre Monumental de Catalunya.

En edicions passades, artistes com  Blaumut, David CarabénGossos, Joan Dausà, Els Catarres, Andreu Rifé, Gerard Quintana i Jordi Batiste (Els Miralls de Dylan), Els Amics de les Arts, Beth, Cesk Freixas, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien o Carles Belda han ajudat a promocionar i consolidar aquesta proposta que relaciona música i natura, tot completant l'oferta cultural de les nits d'estiu al Bages.

Des del 2012 celebrem dins de les Vesprades, L'AGLÀ, una mostra d'artistes que vol de donar l'oportunitat a dues formacions novelles o de petit format, 
escollides entre les vint-i-set propostes que s’hi han presentat d'arreu del territori català. Hem comptat amb l'actuació de Alvians, Person, Jules, Sense Sal, Jo Jet i Maria Ribot, Nuri Total, Bob & Lladre.

Des de la Comissió Vesprades de l'ACR de Fonollosa us convidem a participar d'unes vetllades inoblidables sota l'Alzina, que ens embolcalla de màgia i tranquil·litat enmig de boscos i camps, per gaudir de la bona música.

 

 

 

 

La proposta va sorgir l’any 2007, quan es va començar programant dos actes a nivellestrictament de poble a l’indret de Querol, que en aquell moment no estava adaptat per a la realització d’esdeveniments.

El 2008 es van realitzar unes obres de reforma i adequació de l’espai, finançades per l’Ajuntament de Fonollosa, i es va ampliar la proposta d’actes.

Durant l’any es van instal·lar bancs i una paperera sota l’Alzina de Querol, i es va construir una petita caseta de pedra on s’hi troba un llibre de visites. Gràcies a aquest llibre, podem afirmar que l’Alzina s’ha convertit en un lloc d’interès i de referència per part de tots els veïns i veïnes del poble i rodalies, i també dels turistes que passen per les nostres contrades.

Aquest fet el considerem important, sobre tot tenint en compte que parlem d’un element natural.

Amb la participació d'artistes de primera línia a nivell català, en les darreres edicions han assistit a cada un dels concerts més de 500 persones. Les Vesprades s'han consolidat com un element de referència més en les propostes culturals estiuenques de la comarca del Bages i la Catalunya Central.

La Comissió organitzadora la formen una vintena de persones, que treballen per una acurada planificació i organització del certamen.