Blaumut

blaumut
Dissabte 20 de juny

>> BLAUMUT

“EL PRIMER ARBRE DEL BOSC”


El bosc 茅s quelcom natural, misteri贸s i po猫tic. Al bosc 茅s on viu Puck, Ober贸n i鈥 鈥婽itania a Somni d鈥檜na nit d鈥檈stiu ; 茅s on fugen els amants de Bodas de sangre de鈥 鈥婰orca; o 茅s on Al铆cia es troba amb el Gat de Cheshire, el Barreter Boig o la Llebre鈥 鈥媎e Mar莽. Sovint es diu all貌 de 鈥渆ls arbres no et deixen veure el bosc鈥, per貌 t鈥檋i鈥 conviden a entrar-hi.

El primer arbre del bosc (Autoedici贸, 2015) , el nou disc de Blaumut, 茅s una invitaci贸鈥 a fer un viatge interior, intens i ple de turbul猫ncies emocionals i sentiments que ens鈥 endinsaran en aquest bosc. Sigues valent. Deixa鈥檛 portar pel vent. Si hi entres, ja no鈥 voldr脿s sortir.

Aquest nou 脿lbum, amb m茅s producci贸 i profunditat que l鈥檃nterior, ens submergeix en鈥 un mar d鈥檈mocions a flor de pell.鈥 鈥婨l primer single del disc 鈥淓l primer arbre del bosc鈥, que alhora dona nom al nou鈥 鈥媎isc, s鈥檌nicia amb una bateria potent que ens marca el ritme d鈥檜n tema que corpr猫n.鈥 Com mirar-se en un mirall i redescobrir aquell rostre que veus en pocs moments del鈥 dia.

Poc a poc, de nota a nota, et perds dins de la vegetaci贸 del disc i te n鈥檃dones que,鈥 lluny d鈥檈star perdut, realment et retrobes amb tu mateix. Els diferents instruments de鈥 corda t鈥檃companyen mentre la c脿lida i dol莽a veu et bressola entre les hist貌ries鈥 on铆riques que relata.鈥 I de cop, en mig viatge emocional, una r脿fega de vent t鈥檃tura. Escoltes com xiuxiueja.鈥 Sents passar el temps dol莽ament al teu voltant mentre tu gaudeixes del moviment del鈥 m贸n, aix貌 茅s el que provoca 鈥淓l vent que mou el temps鈥 just a l鈥檈quador del disc.鈥 De cop n鈥檈ts conscient de qu猫 ja et trobes al vell mig del bosc i la m煤sica 茅s鈥 converteix en la protagonista mentre t鈥檈mbolcalla c脿lidament amb 鈥淐artes de l鈥橭rient鈥.鈥 Amb la col路laboraci贸 estel路lar del cor de l鈥橢scolania de Montserrat, la can莽贸 creix i鈥 provoca una atmosfera que et captiva i et transporta immediatament en un lloc m脿gic.鈥 I endinsant-nos cada vegada m茅s, amb el disc El primer arbre del bosc descobreixes鈥 que el m贸n desapareix de sota els peus, voles lluny del que t鈥檈nvolta i viatges m茅s鈥 enll脿 d鈥檃ll貌 que 茅s quotidi脿.鈥 Un treball cuinat a foc lent que ens endinsa dins dels nostres 茅ssers, i ens emociona鈥 i ens corpr猫n. Com l鈥檃rtista o l鈥檃rtes脿 que estan mesos cuidant amb cura els detalls鈥 de la seva creaci贸, Blaumut ha estat tancat a l鈥檈studi durant molts dies mentre鈥 formaven lentament les can莽ons teixides de somnis.

Obre els ulls. Respira profundament. Tens aquella sensaci贸 de quan ja t鈥檋as despertat per貌鈥 continues pensant en un somni dol莽 que has tingut. Ja has acabat el viatge. Tot torna a la鈥 realitat, per貌 ara amb m茅s color que abans. Un color fred i proper. El color de Blaumut.

El Turista (PICAP, 2012) era el primer disc de la banda amb el que ens convidaven鈥 鈥媋 visitar el seu particular, petit i emotiu m贸n on铆ric. Ens obrien les portes en espais i鈥 moments on la poesia m茅s dol莽a i la m煤sica m茅s elegant ens feien creure en els鈥 somnis. La guitarra m茅s eixerida s鈥檃bra莽ava de forma fraternal amb els violins i els鈥 violoncels presentant la sonoritat diferent i atrevida del grup.鈥 Aquest m贸n particular on els sentiment i les emocions eren el llenguatge oficial es va鈥 anar fent gran. 脠xit rere 猫xit, cada can莽贸 feia m茅s s貌lida la terra per on caminava el鈥 grup. La qualitat musical, l鈥檈leg脿ncia sonora i el valor de fusionar en un so m脿gic鈥 instruments diferents van arribar al cor de la gent.鈥 Despr茅s d鈥檜na extensa gira, Blaumut es consolidava en un dels grups de primera l铆nia鈥 del panorama musical catal脿. La sensibilitat dels seus temes el va permetre arribar a鈥 la possibilitat de fer uns concerts molt especials on les can莽ons creixien, les emocions鈥 eren palpables i l鈥檜nivers de Blaumut 茅s feia m茅s prec铆s i ser猫.鈥 Ell Turista Simf貌nic era l鈥檈voluci贸 natural del primer disc de la banda. Amb l鈥橭rquestra鈥 Simf貌nica Juli脿 Carbonell de les Terres de Lleida , les can莽ons s鈥檈levaven com fulles鈥 que se les end煤 el vent i es convertien en estrelles llunyanes, fredes per貌 emotives i鈥 elegants, que ens van deixar enamorats. Despr茅s de conquerir els escenaris de聽gaireb茅 tots els Pa茂sos Catalans, van arribar a l鈥橝uditori Enric Granados de Lleida i al鈥 Palau de la M煤sica de Catalunya amb dos concerts dif铆cils d鈥檕blidar.

BLAUMUT s贸n:

Xavi de la Iglesia (guitarra i veu)
Vassil Lambrinov (viol铆)
Oriol Aymat (violoncel)
Manel Pedr贸s (bateria)
Manuel Krapovickas (Contrabaix i baix el猫ctric)

http://www.blaumut.com/