Blaumut

blaumut
Dissabte 20 de juny

>> BLAUMUT

“EL PRIMER ARBRE DEL BOSC”


El bosc √©s quelcom natural, misteri√≥s i po√®tic. Al bosc √©s on viu Puck, Ober√≥n i‚Äč ‚ÄčTitania a Somni d‚Äôuna nit d‚Äôestiu ; √©s on fugen els amants de Bodas de sangre de‚Äč ‚ÄčLorca; o √©s on Al√≠cia es troba amb el Gat de Cheshire, el Barreter Boig o la Llebre‚Äč ‚Äčde Mar√ß. Sovint es diu all√≤ de ‚Äúels arbres no et deixen veure el bosc‚ÄĚ, per√≤ t‚Äôhi‚Äč conviden a entrar-hi.

El primer arbre del bosc (Autoedici√≥, 2015) , el nou disc de Blaumut, √©s una invitaci√≥‚Äč a fer un viatge interior, intens i ple de turbul√®ncies emocionals i sentiments que ens‚Äč endinsaran en aquest bosc. Sigues valent. Deixa‚Äôt portar pel vent. Si hi entres, ja no‚Äč voldr√†s sortir.

Aquest nou √†lbum, amb m√©s producci√≥ i profunditat que l‚Äôanterior, ens submergeix en‚Äč un mar d‚Äôemocions a flor de pell.‚Äč ‚ÄčEl primer single del disc ‚ÄúEl primer arbre del bosc‚ÄĚ, que alhora dona nom al nou‚Äč ‚Äčdisc, s‚Äôinicia amb una bateria potent que ens marca el ritme d‚Äôun tema que corpr√®n.‚Äč Com mirar-se en un mirall i redescobrir aquell rostre que veus en pocs moments del‚Äč dia.

Poc a poc, de nota a nota, et perds dins de la vegetaci√≥ del disc i te n‚Äôadones que,‚Äč lluny d‚Äôestar perdut, realment et retrobes amb tu mateix. Els diferents instruments de‚Äč corda t‚Äôacompanyen mentre la c√†lida i dol√ßa veu et bressola entre les hist√≤ries‚Äč on√≠riques que relata.‚Äč I de cop, en mig viatge emocional, una r√†fega de vent t‚Äôatura. Escoltes com xiuxiueja.‚Äč Sents passar el temps dol√ßament al teu voltant mentre tu gaudeixes del moviment del‚Äč m√≥n, aix√≤ √©s el que provoca ‚ÄúEl vent que mou el temps‚ÄĚ just a l‚Äôequador del disc.‚Äč De cop n‚Äôets conscient de qu√® ja et trobes al vell mig del bosc i la m√ļsica √©s‚Äč converteix en la protagonista mentre t‚Äôembolcalla c√†lidament amb ‚ÄúCartes de l‚ÄôOrient‚ÄĚ.‚Äč Amb la col¬∑laboraci√≥ estel¬∑lar del cor de l‚ÄôEscolania de Montserrat, la can√ß√≥ creix i‚Äč provoca una atmosfera que et captiva i et transporta immediatament en un lloc m√†gic.‚Äč I endinsant-nos cada vegada m√©s, amb el disc El primer arbre del bosc descobreixes‚Äč que el m√≥n desapareix de sota els peus, voles lluny del que t‚Äôenvolta i viatges m√©s‚Äč enll√† d‚Äôall√≤ que √©s quotidi√†.‚Äč Un treball cuinat a foc lent que ens endinsa dins dels nostres √©ssers, i ens emociona‚Äč i ens corpr√®n. Com l‚Äôartista o l‚Äôartes√† que estan mesos cuidant amb cura els detalls‚Äč de la seva creaci√≥, Blaumut ha estat tancat a l‚Äôestudi durant molts dies mentre‚Äč formaven lentament les can√ßons teixides de somnis.

Obre els ulls. Respira profundament. Tens aquella sensaci√≥ de quan ja t‚Äôhas despertat per√≤‚Äč continues pensant en un somni dol√ß que has tingut. Ja has acabat el viatge. Tot torna a la‚Äč realitat, per√≤ ara amb m√©s color que abans. Un color fred i proper. El color de Blaumut.

El Turista (PICAP, 2012) era el primer disc de la banda amb el que ens convidaven‚Äč ‚Äča visitar el seu particular, petit i emotiu m√≥n on√≠ric. Ens obrien les portes en espais i‚Äč moments on la poesia m√©s dol√ßa i la m√ļsica m√©s elegant ens feien creure en els‚Äč somnis. La guitarra m√©s eixerida s‚Äôabra√ßava de forma fraternal amb els violins i els‚Äč violoncels presentant la sonoritat diferent i atrevida del grup.‚Äč Aquest m√≥n particular on els sentiment i les emocions eren el llenguatge oficial es va‚Äč anar fent gran. √ąxit rere √®xit, cada can√ß√≥ feia m√©s s√≤lida la terra per on caminava el‚Äč grup. La qualitat musical, l‚Äôeleg√†ncia sonora i el valor de fusionar en un so m√†gic‚Äč instruments diferents van arribar al cor de la gent.‚Äč Despr√©s d‚Äôuna extensa gira, Blaumut es consolidava en un dels grups de primera l√≠nia‚Äč del panorama musical catal√†. La sensibilitat dels seus temes el va permetre arribar a‚Äč la possibilitat de fer uns concerts molt especials on les can√ßons creixien, les emocions‚Äč eren palpables i l‚Äôunivers de Blaumut √©s feia m√©s prec√≠s i ser√®.‚Äč Ell Turista Simf√≤nic era l‚Äôevoluci√≥ natural del primer disc de la banda. Amb l‚ÄôOrquestra‚Äč Simf√≤nica Juli√† Carbonell de les Terres de Lleida , les can√ßons s‚Äôelevaven com fulles‚Äč que se les end√ļ el vent i es convertien en estrelles llunyanes, fredes per√≤ emotives i‚Äč elegants, que ens van deixar enamorats. Despr√©s de conquerir els escenaris de¬†gaireb√© tots els Pa√Įsos Catalans, van arribar a l‚ÄôAuditori Enric Granados de Lleida i al‚Äč Palau de la M√ļsica de Catalunya amb dos concerts dif√≠cils d‚Äôoblidar.

BLAUMUT són:

Xavi de la Iglesia (guitarra i veu)
Vassil Lambrinov (violí)
Oriol Aymat (violoncel)
Manel Pedrós (bateria)
Manuel Krapovickas (Contrabaix i baix elèctric)

http://www.blaumut.com/