Anna Roig i L’ombre de ton chien.

presenta BIGOTI VERMELL

[dissabte 30 de juny]

Després de dos anys escampant “Je t’aimes” pels escenaris d’arreu, Anna Roig i L’ombre de ton chien tornen amb un grapat de noves cançons per continuar-nos seduint.
Amb el seu primer disc se’ns van presentar explicant amb resignació divertides històries de desamor. Amb aquest nou treball ens volen ensenyar que han agafat confiança, que ja no es resignen i que han après a canalitzar música i emocions d’una manera més crítica i segura.
Les seves noves cançons no són ben bé roses, però tampoc grises. Són històries amb l’optimisme agredolç de qui es dedica a pintar bigotis vermells a les fotos de les revistes.
Aquest treball és la continuïtat d’un projecte que ja ha fet un primer pas amb solidesa en el panorama musical català. Amb una actitud més desenfadada, però mantenint la cura en els detalls, segueixen explicant històries en català i en francès que ens arrencaran més d’un somriure.

Bigoti Vermell [vídeoclip]

Petons entre camions [vídeoclip]

Biografia
En el primer treball, Anna Roig, autora de les cançons, es limitava a contemplar la vida i encaixar amb humor aquelles coses que la ferien o molestaven. En aquest disc hi ha hagut un petit canvi d’actitud, ara ha après a queixar-se i pretén donar simbòlicament la volta als aspectes que la molesten, com qui pinta un bigoti en una fotografia. En aquest disc hi ha ràbia, hi ha tendresa, hi ha petites declaracions de principis i, també, moltes ganes de “jugar” amb les coses i les persones (en el bon sentit de la paraula).Musicalment, el projecte també ha guanyat en maduresa i punt de vista crític. Els arranjaments d’aquestes noves cançons ens demostren que hi ha hagut un enorme treball de banda per aconseguir un disc amb caràcter i desacomplexat, i amb la particular cura pels detalls, que caracteritza aquesta formació.Va ser al maig de 2009 quan Anna Roig i L’ombre de ton chien van presentar el seu primer disc. Un disc homònim cuinat amb uns ingredients molt característics: dues llengües (el català i el francès), una bona dosi d’humor i tendresa, i un aire teatral en la manera de fer, tot això servit amb una base musical molt sòlida i encisadora.Guardons:
Premi Enderrock 2012 per votació popular al millor disc de cançó d’autor (Bigoti Vermell)
Premi Enderrock 2012 per votació popular al millor directe
Premi ARC en la categoria cançó d’autor (Bigoti Vermell, 2011)
Grup revelació 2009 segons la crítica dels Premis Enderrock.
Premi Enderrock al millor videoclip del 2009, pel vídeo “Je t’aime”.
Premi Cerverí a la millor lletra de cançó 2009, pel tema “Corro sota la pluja”.
Premi Carles Sabater pel tema “Corro sota la pluja”.Vídeos:
Clica per veure tots els videos oficials del grupBreu tria de premsa:
La recepta va agradar. I a més de premis i reconeixements, se’n van dir coses tan boniques com aquestes:“¡Qué espléndida propuesta la de este joven quinteto! Roig es una autora con ingenio, que retrata situaciones de diversa índole – del enamoramiento al asesinato – con una mezcla de sentido del humor y ternura.” Donat Putx (La Vanguardia)

“Canciones entrañables, de una sagaz cotidianidad y de hondo calado teatral” Esteban Linés (La Vanguardia)

“un bell i evocador exercici de sinceritats quotidianes, amb nostàlgies, desitjos i el sentit de l’humor necessari per picar l’ullet a les nostres rutines. Pianos, guitarres, contrabaix, una bateria gens sorollosa i una veu dolça, bonica, construeixen un pop suggerent deutor directe de la cançó francesa, la més poètica i contemporània. Les lletres, on hi predomina el català, alternat o barrejat amb el francès, són amigues i còmplices, gens farcides de transcendències ostentoses, però tampoc desacurades. No malgasten les paraules.” Pep Blay (Avui)

“Anna Roig i L’ombre de ton chien s’han col•locat al mapa de la nova escena catalana amb certa velocitat gràcies a dues particularitats: la seva predilecció per un imaginari plàstic singular, la cançó francòfona i una enginyosa posada en escena amb condiments teatrals. El boca-orella ha funcionat i, divendres, la sala Luz de Gas es va omplir per contemplar la nova étoile de la pos-chanson amb residència a Sant Sadurní d’Anoia.” Jordi Bianciotto (El Periódico)

“No és pas un èxit gratuït; el grup s’ho ha guanyat a pols gràcies a la fusió entre el pop i la cançó francesa, amb un discurs original, amb una imatge molt marcada i una bona presentació en directe.” Xavier Mercadé (El Punt)

“Destaca sobremanera el trabajo de producción de su guitarrista Magí Batalla como especialmente la personalidad y el estilo de su cantante, letrista y compositora Anna Roig, que con canciones como Dolces nits de somnis curts o Je t’aime muestra un talento y una sensibilidad extraordinarias” Mariano Muniesa (Rolling Stone)

Discografia
– Anna Roig i L’ombre de ton chien
– Bigoti Vermell
Formació
Anna Roig – veu
Carles Sanz: piano, teclats, melòdica i carrilló
Magí Batalla: guitarres elèctrica i acústica
Carles Munts: contrabaix i baix elèctric
Ricard Parera: bateria i percussió

Web propi
www.annaroigilombredetonchien.com