2012
Les Vesprades atreuen 400 persones sota l’Alzina.
5 Juliol 2012

El passat dissabte 30 de juny, m茅s de 400 persones van omplir el recinte de l’Alzina de Querol de Fonollosa per gaudir del primer concert del cicle Vesprades sota l’Alzina.

Van inaugurar el certamen els manresans聽Bob & El Lladre聽(Xevi Collado i Carles Ladr贸n de Guevara), que van sorprendre molt gratament al p煤blic, amb unes interpretacions amenes i de molta qualitat. Aquest duet va ser un dels grups seleccionats d’entre els 29 que es van inscriure a la primera edici贸 de 鈥淟’Agl脿, Mostra d’artistes鈥, organitzat amb la intenci贸 de donar una oportunitat de promocionar-se a formacions novelles com a predecessores dels cap de cartell. El nivell de l’actuaci贸, per貌, va deixar en evid猫ncia la gran professionalitat de聽Bob & El Lladre, que van rebre una resposta i una acollida excel路lent per part del nombr贸s p煤blic assistent.

El plat fort de la nit va arribar amb el concert d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien聽que, combinats amb la calma de la nit i la m脿gia de l’espai, van aconseguir seduir i enamorar com pocs a les m茅s de 400 persones que van anar a l’Alzina del Mas Querol (una gran part, caminant des del poble de Fonollosa). La seva veu dol莽a, la proximitat, i la calidesa de les seves can莽ons van entusiasmar, rebent grans ovacion i creant un fort lligam entre artistes i p煤blic. La nit va acabar amb la formaci贸 penedesenca cantant la can莽贸 鈥淐orro sota la pluja鈥 entre el p煤blic, sense micros ni amplificacions, salvant la barrera de l’escenari, i davant l’atenta mirada i el silenci sepulcral dels centenars de p煤blic. Realment, un moment m脿gic, 煤nic i irrepetible.

L’estrena de Cervesa Guineu com a patrocinador de les Vesprades (conjuntament amb el Grup Soler), va donar un valor afegit al cicle, ja que es servia una beguda de qualitat i fabricada al Bages, que va conv猫ncer als consumidors (fins el punt que es van esgotar totes les exist猫ncies).

Des de l’organitzaci贸 es valora l’aflu猫ncia de p煤blic com a molt positiva, ja que va superar en escreix les previsions. Es considera que aix貌 consolida el certamen, i d贸na for莽a i empenta per comen莽ar a pensar ja en les futures edicions.

La segona i darrera vesprada est脿 programada pel dissabte 21 de juliol, on hi haur脿 l’actuaci贸 del grup聽Sense Sal, i聽Els Miralls de Dylan (Gerard Quintana i Jordi Basite), que passaran per les Vesprades sota l’Alzina nom茅s tres setmanes despr茅s d’haver estrenat el seu espectacle 鈥淭ornarem a ser lliures鈥 a Barcelona.

Les entrades anticipades amb descompte, ja es poden adquirir a Cal Calet (Fonollosa), Sibelius (Manresa), o per internet聽(enlla莽).